Blog Archives

Uthyrning

Vi har ett bra utbud av byggfläktar, byggväskor/centraler, belysning, kablage mm som vi hyr ut i samband med ombyggnad och nybyggnationer. Förmånliga priser gentemot att själv gå och inhandla dessa för ett projekt där de sedan efter användning blir stående. På alla våra projekt och byggen levererar och tillgodoser vi att byggström finns i form av värme, belysning och kraft. Behöver du något av dessa till ditt bygge så tillhandahåller vi detta åt dig.   
 • mars 25, 2012

Elkontroll

Tänk på att ansvaret faller på dig att tillgodose en bra kondition av din anläggning, oavsett om du hyr, äger eller lånar ditt boende. I din egen villa eller fritidshus är du själv ansvarig för att den fasta elinstallationen är säker. Detsamma gäller vanligtvis om du hyr ett hus under längre tid. Bor du i hyresrätt måste du också se till att installationen är fri från synligt slitage och skador. Är den inte det ska du kontakta din värd som ansvarar för att felen åtgärdas. Din elanläggning åldras precis som avloppen, fasadfärgen eller fönsterna. Dolda fel visar sig oftast inte förrän när ett hus byter ägare och kopplar in sina apparater och ändrar på belastningen. Varmgång i kablage och rör är en väldigt vanlig orsak till villabränder och går inte att upptäcka i förväg utan en kontroll. Såhär gör vi en ellontroll: En elkontroll innebär att vi går igenom den fasta elinstallationen, både med avancerade mätinstrument, samt genom att öppna kopplingsdosor, strömbrytare, vägguttag för att säkerhetsställa rätt kondition.
 • Kontroll att anläggningen uppfyller gällande föreskrifter, helhetsbedömning och noggrann kontroll av utförande och status av anläggningen.
 • Kontroll av skyddsjord, kontinuitetsprov samt kontroll av samtliga fast anslutna skyddsjordade apparater och föremål
 • Kontroll av jordfelsbrytares funktion.
 • Kontroll av huvudbrytare, nollanslutning och nollplintar till gruppcentral.
 • Kontroll av ledararea och säkringar.
 • Kontroll av anläggningens dokumentation.
 • Protokoll med utlåtande om anläggningens kondition, samt de mätvärden som testen visade.
 • mars 25, 2012

Service & Jour

Vi kan erbjuda garantiservice och mätningar av de flesta typer av anläggningar. Det finns möjlighet till jour vid behov. Välkommen med er förfrågan så berättar vi mer.
 • mars 25, 2012

Belysning

Ljussättning och val av armatur är en oerhört viktig del i boendet som väldigt många missar. För att trivas bra så behöver vi människor ljus. Med rätt ljus och rätt placeringar kan vi skapa den trivselfaktor som Du behöver! Även trädgårds/fasad belysning är en viktig del. Vi kan tillsammans planera om ni vill belysa specifika träd, buskar eller fasader från marknivå eller om ni vill ha en mer stark belysning för att öka tryggheten i en kanske mörk trädgård. Oavsett vad ni söker hjälp med eller redan förutbestämt så hjälper vi till med planering, inköp och installation, tillsammans med dig som kund. Välkommen att kontakta oss i formuläret ovan.
 • mars 25, 2012

ROT jobb

Vi tar oss an alla typer av renovering, om- och tillbyggnads jobb och självfallet får du som privatperson göra avdrag på halva arbetskostnaden - Väldigt förmånligt! Kompletta installationer för alla typer av jobb. Vare sig det rör sig om renoveringar eller kompletteringar av befintlig utrustning så hjälper vi dig.
 • Belysning - Spotlights, downlights, rörelseaktiverad belysning, allmänbelysning, väggarmaturer, stolparmaturer, altanbelysning, trädgårdsbelysning
 • Elvärme - Elradiatorer som finns i många olika utföranden, elektriska braskaminer, luftridåer, värmefläktar, värmestrålare, handdukstorkare, terassvärmare
 • Golvvärme - Värmekablar, värmemattor och värmeplattor som läggs under parkett/laminat/klinker
 • El centraler - Vi bygger centraler helt efter era behov och fyller dem med alla funktioner som önskas.
 • Kontroller utav anläggningar och potentialmätningar, mm
 • Vi jobbar mycket med renoveringar av äldre lägenheter, villor och lokaler där vi hittar de bästa lösningarna för just dina önskemål!
 • mars 25, 2012

Nyinstallation

Går ni i hustankar och vill bygga nytt men kanske inte vill ha ett fabrikshus? Genom vårt kontaktnät och samarbete med byggfirmor, plattsättare, målare, rörläggare, anläggare mm så är vi det kompletta teamet som tar hand om allt från idé till nyckelfärdigt hus. Tillsammans jobbar vi med goda rutiner och kommunikationer där det är du som står i centrum. Låt oss leverera din framtid! Vi har bra referenser och nöjda kunder. Kontakta oss för mer info.
 • mars 25, 2012

Energieffektivisering & Kollektivmätning

Förutom alla vanliga förekommande elinstallationer så jobbar vi väldigt mycket med energieffektivisering. Vi vet hur mycket eldriften kostar och inte minst hur uråldriga många elanläggningar i fastigheter är.

Det vill vi vara med och ändra på

Vi på Elektrotjänst försöker hålla nere energikostnaderna för våra kunder genom att planera smarta installationer med produkter som kan hålla nere kostnaderna. T.ex armaturer med sensorer i trapphus, källarutrymme mm. En annan typ av effektivisering är kollektivmätning av el. Just nu söker vi föreningar och fastighetsägare, stora som små för att ta del av våra erbjudanden om stambyten och / eller kollektivmätning. Lägg gärna en offertförfrågan uppe i fliken. Uppdatera ert elsystem på det smarta sättet. Ta steget in i framtiden med oss!
 • mars 19, 2012

Elektrotjänst i Skåne


Postadress: Tornspiregatan 14 , 218 72 Tygelsjö
Telefon: 076-3065440
Mail: info@elrenovering.se
Godkänd för f-skatt

© Elektrotjänst i Skåne AB 2021