Elkontroll

Tänk på att ansvaret faller på dig att tillgodose en bra kondition av din anläggning, oavsett om du hyr, äger eller lånar ditt boende.

I din egen villa eller fritidshus är du själv ansvarig för att den fasta elinstallationen är säker. Detsamma gäller vanligtvis om du hyr ett hus under längre tid.

Bor du i hyresrätt måste du också se till att installationen är fri från synligt slitage och skador. Är den inte det ska du kontakta din värd som ansvarar för att felen åtgärdas.

Din elanläggning åldras precis som avloppen, fasadfärgen eller fönsterna. Dolda fel visar sig oftast inte förrän när ett hus byter ägare och kopplar in sina apparater och ändrar på belastningen. Varmgång i kablage och rör är en väldigt vanlig orsak till villabränder och går inte att upptäcka i förväg utan en kontroll.

Såhär gör vi en ellontroll:
En elkontroll innebär att vi går igenom den fasta elinstallationen, både med avancerade mätinstrument, samt genom att öppna kopplingsdosor, strömbrytare, vägguttag för att säkerhetsställa rätt kondition.

  • Kontroll att anläggningen uppfyller gällande föreskrifter, helhetsbedömning och noggrann kontroll av utförande och status av anläggningen.
  • Kontroll av skyddsjord, kontinuitetsprov samt kontroll av samtliga fast anslutna skyddsjordade apparater och föremål
  • Kontroll av jordfelsbrytares funktion.
  • Kontroll av huvudbrytare, nollanslutning och nollplintar till gruppcentral.
  • Kontroll av ledararea och säkringar.
  • Kontroll av anläggningens dokumentation.
  • Protokoll med utlåtande om anläggningens kondition, samt de mätvärden som testen visade.
Elbesiktning

Våra tjänster

Energieffektivisering & Kollektivmätning

Förutom alla vanliga förekommande elinstallationer så jobbar vi väldigt mycket med energieffektivisering. Vi vet hur mycket eldriften kostar och inte minst hur uråldriga många elanläggningar i fastigheter är.

Nyinstallation

Går ni i hustankar och vill bygga nytt men kanske inte vill ha ett fabrikshus? Genom vårt kontaktnät och samarbete med byggfirmor, plattsättare, målare, rörläggare, anläggare ...

ROT jobb

Vi tar oss an alla typer av renovering, om- och tillbyggnads jobb och självfallet får du som privatperson göra avdrag på halva arbetskostnaden - Väldigt förmånligt!

Belysning

Ljussättning och val av armatur är en oerhört viktig del i boendet som väldigt många missar. För att trivas bra så behöver vi människor ljus. ...

Service & Jour

Vi kan erbjuda garantiservice och mätningar av de flesta typer av anläggningar. Det finns möjlighet till jour vid behov.

Elkontroll

Tänk på att ansvaret faller på dig att tillgodose en bra kondition av din anläggning, oavsett om du hyr, äger eller lånar ditt boende.

Uthyrning

Vi har ett bra utbud av byggfläktar, byggväskor/centraler, belysning, kablage mm som vi hyr ut i samband med ombyggnad och nybyggnationer. Förmånliga priser gentemot att ...

Fastighetsoptimering

Det finns många fastigheter där elen är bortglömd och lysrörsarmaturerna står tända dygnet runt. Vi har bra lösningar för att optimera just Er fastighet, stor ...

Försäljning material

Vi erbjuder det mesta på marknaden för smarta hem, elvärme, solceller, vitvaror och elmateriel till konkurrenskraftiga priser genom våra grossister och leverantörer. Kontakta oss med era ...

Solceller

Dom alla flesta vet nog idag att solceller är den effektivaste och bästa elproduktion som finns. Det ekonomist förvarbart och väldigt bra för miljön. En ...

Elektrotjänst i Skåne


Postadress: Tornspiregatan 14 , 218 72 Tygelsjö
Telefon: 076-3065440
Mail: info@elrenovering.se
Godkänd för f-skatt

© Elektrotjänst i Skåne AB 2020